Fem tips for smartere juleshopping

For mange er julehandlen en slitsom affære, som stjeler både tid og krefter fra det som egentlig betyr noe. Vi har samlet fem siste liten-råd til deg som vil begrense julestresset, og holde utgiftene nede i julehøytiden.

jul-freshcontent-1

1. Hei, Sherlock, gjør et grundig detektivarbeid!

Hvis du undersøker hva dine nære og kjære faktisk ønsker seg, slipper du å sette av tid du ikke har til å kjøpe julegaver som uansett blir byttet etter jul.

2. Gi tid i gave

Tid er mangelvare for mange. Derfor er det også en ekstra fin gave å få. I stedet for å bruke timevis på kjøpesenteret for å lete etter den riktige gaven, kan du heller gi bort tid. Hva med å gå tur med hunden til foreldrene dine én gang i uka? Eller sitte barnevakt for barnebarna? Eller hjelpe en venn med å bytte dekk på bilen? Bare fantasien setter grenser – her trenger du bare å finne ut hva mottakeren har bruk for.

3. Shop klimasmart – spar penger

Dropp nyproduserte gaver og kjøp brukt i stedet. Skal du kjøpe gaver til barn, finner du mange fine og nesten helt nye leker på ulike nettsider hvor de selger brukt. Det hender til og med at den originale emballasjen er intakt, selv om det ikke er et must når man skal gi bort noe. At leken allerede er ferdigmontert er det mange som setter pris på. Da kan man leke med gaven med en gang den er pakket opp! Og som forelder slipper man da å bruke julaften på å montere leker. Win-win!

4. Sammenlign, sammenlign, sammenlign

Det er ikke akkurat en hemmelighet at vi på Centrum elsker å sammenligne ting. Det er selvfølgelig fordi det åpenbart er den beste måten å få den beste dealen på, enten det gjelder lån eller julegaver. Sammenligner du ulike priser på nett, slipper du dessuten å kjøre slalom mellom butikk og folk midt i julerushet.

5. DIY

Du syns kanskje tanken på å skulle lage julegavene selv er ganske slitsom, men ofte er det mindre tidkrevende å gi bort noe selvlaget enn å dra ut og lete etter gaver i butikkene. Hva med å bake pepperkaker og legge dem i et pent Norgesglass? Eller kanskje du kan lage en lyslenke av bordtennisballer? Finn frem din indre Reodor Felgen og slipp fantasien løs!

Del artikkel

Gjeldsregister – dette vil det bety for deg

Du har garantert fått med deg at det i år skal innføres et gjeldsregister, men vet du egentlig hva det kan bety for deg som forbruker? Her gir vi deg en kort oppsummering, og et par gode tips på veien.

Fem tips for en morsommere vinterferie

Har du fått nok av vintermørket? Eller savner du noen gode tips før vinterferien her på hjemmeplan? Vi har laget en liste med gode forslag på aktiviteter som kan gjøre vinterferien din litt ekstra morsom.

Sammenlign, og få mer penger til overs

Mange husholdninger sliter med å få pengene nok for hver måned. Ved å bli bedre på å sammenligne faste utgifter som lån, strøm og forsikring, er det gode muligheter for bedre økonomi.