Passasjejubel for Norwegian, men inntektene faller

Flere fløy Norwegian i februar i år sammenlignet med i fjor.

 

Flyselskapet fløy 239.663 flere passasjerer i februar i år, sammenlignet med samme måned i fjor. Totalt hadde Norwegian 2.330.006 reisende i årets februarmåned, skriver E24.

Selskapets kapasitet økte med hele 25 prosent, men fyllingsgraden, altså hvor stor andel av flyets seter som blir fylt, var lavere enn i fjor.

Dermed sank også Norwegians inntekt per passasjerkilometer.

– Vi er fornøyd med at trafikkveksten fortsetter i februar og at flere fritids- og forretningsreisende velger å reise med oss i en måned som tradisjonelt er preget av lavere etterspørsel, sier konsernsjef Bjørn Kjos i en pressemelding, gjengitt av E24.

Konsernsjefen forteller at det er Norwegians langdistanseflygninger mellom Europa og USA som har bidratt til selskapets vekst.

Norwegian gikk to milliarder kroner i minus i 2017. DNB Markets mener at flyselskapet vil gå i pluss for første gang på årsbasis først i 2019.

En annen ting selskapet, og ikke minst passasjerene vil glede seg over, er at 74,7 prosent av flyene gikk til oppsatt rutetid i januar. Det er en oppgang på 1,1 prosentpoeng sammenlignet med i fjor.