Ta kontroll over årets fattigste måned

Januar er en måned som kan være skikkelig tøff, men vi har tipsene for hvordan du skal overleve årets fattigste måned, uten å behøve å ta lån.

10-9jan

Små forandringer i hverdagen kan forbedre økonomien din, og kan kanskje til og med gi rom for å spare etterhvert. De faste kostnadene, slik som husleie og strømregningen går det ikke an å påvirke på kort sikt, men du kan derimot se over de daglige småutgiftene. Her gjelder det å følge det gamle ordtaket «mange bekker små...».

Minimer unødvedige kostnader

En kaffe her, en pose potetgull der, kanskje en strømmetjeneste som ikke brukes så ofte. Tenk deg nøye om før du bruker penger.

Matpakke i stedet for lunsj ute

Maten er en tung økonomisk post i de fleste husholdninger, og det er dyrt å spise lunsj ute hver dag. Lag mat hjemme hver kveld og lag en ekstra porsjon som du kan ta med deg til jobb eller skolen neste dag.

Lag mat sammen

Lever du i en husholdning alene kan du forene nytte og nøye og lage mat sammen vennene dine. Om dere dobler oppskriften har dere alle lunsj til dagen etter også.

Gratistrening

Nytt år pleier for mange å innebære en nystart når det gjelder trening. Mange treningssenter tilbyr nye kunder å teste et medlemskap gratis før de bestemmer seg. Pass på og tren uten å betale!

De der gamle skøytene lengst inn i garderoben kanskje noen andre har bedre bruk for? Eller høytalerne i garasjen som står og samler støv. Ja, det kan egentlig være hva som helst, og samtidig som du du får mer penger på kontoen blir hjemmet ditt litt mindre rotete.

Del artikkel

Gjeldsregister – dette vil det bety for deg

Du har garantert fått med deg at det i år skal innføres et gjeldsregister, men vet du egentlig hva det kan bety for deg som forbruker? Her gir vi deg en kort oppsummering, og et par gode tips på veien.

Fem tips for en morsommere vinterferie

Har du fått nok av vintermørket? Eller savner du noen gode tips før vinterferien her på hjemmeplan? Vi har laget en liste med gode forslag på aktiviteter som kan gjøre vinterferien din litt ekstra morsom.

Sammenlign, og få mer penger til overs

Mange husholdninger sliter med å få pengene nok for hver måned. Ved å bli bedre på å sammenligne faste utgifter som lån, strøm og forsikring, er det gode muligheter for bedre økonomi.