Vanlige spørsmål

Før man bestemmer seg for å ta opp et lån er det en rekke ting man bør være klar over og ha tenkt grundig gjennom. Centum Finans har samlet de spørsmålene vi med erfaring vet at kundene stiller rundt forbrukslån.

Hvor lang tid tar det før jeg svar på søknaden om forbrukslån?

Når vi har mottatt all nødvendig informasjon fra deg, så får du generelt sett svar innen to timer. Vårt mål at du skal få svar innen et døgn.

Hva slags dokumentasjon kreves?

Det vanlige er at bankene må ha siste lønnslipp og skattemelding (selvangivelse). Hvis du har annen inntekt så må dette også dokumenteres.

Hvor lang tid tar det før pengene blir utbetalt?

Du vil få pengene på konto innen tre virkedager. Benytter du BankID og sender dokumentasjon med e-post så kan du få utbetalt pengene enda raskere.

Kan jeg betale inn ekstra, eller innfri lånet dersom økonomien min tillater det?

Alle våre kunder kan innfri hele eller deler av lånet uten noen ekstra kostnader.

Hva kan man bruke pengene til?

Det som kjennetegner et forbrukslån er at man kan bruke pengene til hva man vil. Hverken vi i Centum Finans eller banken vil legge seg i hva du skal bruke pengene til. Det bestemmer du helt selv!

Får jeg skattefradrag på rentene?

Ja, det får du. Du får skattelette på 28 % av renteutgiftene dine. Dette betyr at for hver 1 000-lapp du betaler i rente får du 280 kroner i skattelette. De reelle rentekostnadene er derfor lavere enn hva mange antar.

Kan jeg få betalingsutsettelse?

Dette avhenger av situasjonen. Dersom behovet oppstår anbefaler vi å ta kontakt med långiver så tidlig som mulig.

Må jeg ha kausjonist eller annen form for sikkerhet?

Nei, det trenger du ikke. Skulle du dog klare å ordne enten kausjonist eller annen form for sikkerhet, så kan det bety lavere rente på lånet ditt.

Kan jeg ombestemme meg etter å ha inngått et forbrukslån?

Ja, det kan du. Du har i følge den norske forbrukerkjøpsloven to ukers angrefrist etter at du har tatt opp et forbrukslån.

Hvorfor bør jeg søke gjennom Centum Finans?

Vi i Centum Finans vektlegger god kundeservice og ønsker alltid å kunne tilby kundene våre de beste tilbudene. Vi har samarbeidet med banker og långivere med å muliggjøre forbrukslån siden 1999. Dette betyr at vi kjenner til prosessene godt, og vet hvilken informasjon som trengs. Det betyr også at vi gjør en god jobb i å kvalitetssikre de som søker gjennom oss. I mange tilfeller kan vi hente ut tilbud som er bedre enn det du selv har mulighet til få om dersom du bare går til en bank. Ved å søke gjennom oss, så får du alt på et sted. Du slipper å gå gjennom prosessen flere ganger hos forskjellige banker – den jobben gjør vi for deg.

Les hva våre kunder synes om oss:

4,5 av 5, basert på 285 anmeldelser
5. september 2022
Hafeez UR Rahman sier:

fantastisk superhit

10. august 2022
rolf gunnar Hansen sier:

alt fungerer perfekt hver gang, og jeg får lavere rente hver gang siden gjelden går nedover. Søker nytt lån ca 2 ganger i året.

9. august 2022
SKJÆVELAND STÅLE sier:

Alt i orden 🎯👍‼️

19. juli 2022
Frank Eikenes sier:

Det jeg likte best var kort ventetid for å få kontakt på telefon, og de var oppegående alle jeg snakket med. De tok tak i saken med en gang og tok ansvar. Det var klar på hva de krevde fra meg og hva de kunne tilby. Jeg fikk den hjelpen jeg hadde behov for.

Se alle anmeldelser