Kredittvurdering

Hva er en kredittvurdering?

Kredittvurdering foretas av kredittopplysningsbyråer på forespørsel fra banker og andre finansieringsforetak for å avgjøre din kredittverdighet.

Hvilke år inngår i en kredittvurdering?

Ved en kredittvurdering, også kalt en kredittsjekk, kan kredittopplysningbyråene gi opplysninger om deg inntil tre år tilbake. Kredittopplysningsbyråene samler informasjon fra folkeregisteret, Brønnøysundregistrene, registrerte inkassosaker og elektronisk grunnbok.

Hva gjør jeg dersom jeg mener kredittopplysningen er feilaktig?

Kredittvurderinger er underlagt streng regulering. En viktig begrensning er at det ikke er tillatt å registrere omtvistede fordringer. Dette kan være fordringer som du hevder ikke er reelle, eller du er uenig i kravets størrelse. Det beste er å unngå betalingsanmerkninger på et omstridt krav. Du bør derfor kontakte innkrever så fort som mulig for å forhindre at det blir registrert en betalingsanmerkning på deg.

Registrerte fordringer skal også slettes fra inkassoregisteret innen ett år etter at fordringen er betalt. Byråene er også pålagt å slette feilaktige opplysninger, og skal ha godkjente rutiner som sikrer kvaliteten i inkassoregistrene.

Les mer om kredittvurdering på Datatilsynet.no.

Les hva våre kunder synes om oss:

4,7 av 5 basert på 3 287 anmeldelser
Alle som har tatt opp lån eller valgt strømavtale via Zmarta får spørsmålet via e-post om å gi sin mening om oss på Trustpilot. Anmeldelser fra verifiserte kunder er merket – de som vises på vår nettside er utvalgte. Vårt Trustpilot-rangering er basert på alle anmeldelser fra både verifiserte kunder og ikke-verifiserte brukere, og beregnes ved hjelp av faktorer som antall, stjernerangering og annet.
JTSs
Jan Terje Sæterbø sier:

Rask og effektiv prosess.

25. april 2023
LTs
Lars Tybring sier:

Raskt og enkelt

6. februar 2023
BJGLs
BERIT JOHANNE GRNNING LILLEVOL sier:

Tipp topp tommel opp for god & rask hjelp - anbefales på det varmeste! Kan tilby lav rente i forhold...

19. desember 2022

Centum samarbeider med over 15 banker og långivere hvor vi mottar provisjon for videreformidlingen. Gjennom våre samarbeidspartnere kan vi sikre at du mottar et best mulig tilbud basert på ditt individuelle behov! Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no. Våre samarbeidspartnere:

Chatta