Kredittvurdering

Hva er en kredittvurdering?

Kredittvurdering foretas av kredittopplysningsbyråer på forespørsel fra banker og andre finansieringsforetak for å avgjøre din kredittverdighet.

Hvilke år inngår i en kredittvurdering?

Ved en kredittvurdering, også kalt en kredittsjekk, kan kredittopplysningbyråene gi opplysninger om deg inntil tre år tilbake. Kredittopplysningsbyråene samler informasjon fra folkeregisteret, Brønnøysundregistrene, registrerte inkassosaker og elektronisk grunnbok.

Hva gjør jeg dersom jeg mener kredittopplysningen er feilaktig?

Kredittvurderinger er underlagt streng regulering. En viktig begrensning er at det ikke er tillatt å registrere omtvistede fordringer. Dette kan være fordringer som du hevder ikke er reelle, eller du er uenig i kravets størrelse. Det beste er å unngå betalingsanmerkninger på et omstridt krav. Du bør derfor kontakte innkrever så fort som mulig for å forhindre at det blir registrert en betalingsanmerkning på deg.

Registrerte fordringer skal også slettes fra inkassoregisteret innen ett år etter at fordringen er betalt. Byråene er også pålagt å slette feilaktige opplysninger, og skal ha godkjente rutiner som sikrer kvaliteten i inkassoregistrene.

Les mer om kredittvurdering på Datatilsynet.no.

Les hva våre kunder synes om oss:

4,6 av 5, basert på 3 287 anmeldelser
19. juli 2022
Frank Eikenes sier:

Det jeg likte best var kort ventetid for å få kontakt på telefon, og de var oppegående alle jeg snakket med. De tok tak i saken med en gang og tok ansvar. Det var klar på hva de krevde fra meg og hva de kunne tilby. Jeg fikk den hjelpen jeg hadde behov for.

13. juli 2022
Helge Gjellestad sier:

En god opplevelse. Hadde egentlig kontakt om dette for lenge siden. Centrum Finans jobbet videre med saken uten at jeg var klar over det og kom opp med 2 løsninger. Fulgte også fint opp da jeg bestemte meg for å gå videre med en av bankene.

12. juli 2022
Stig Willy Johansen sier:

Veldig bra, raskt og effektivt

21. juni 2022
Edda Rykken sier:

God og rask service!

Se alle anmeldelser