Kredittvurdering

Hva er en kredittvurdering?

Kredittvurdering foretas av kredittopplysningsbyråer på forespørsel fra banker og andre finansieringsforetak for å avgjøre din kredittverdighet.

Hvilke år inngår i en kredittvurdering?

Ved en kredittvurdering, også kalt en kredittsjekk, kan kredittopplysningbyråene gi opplysninger om deg inntil tre år tilbake. Kredittopplysningsbyråene samler informasjon fra folkeregisteret, Brønnøysundregistrene, registrerte inkassosaker og elektronisk grunnbok.

Hva gjør jeg dersom jeg mener kredittopplysningen er feilaktig?

Kredittvurderinger er underlagt streng regulering. En viktig begrensning er at det ikke er tillatt å registrere omtvistede fordringer. Dette kan være fordringer som du hevder ikke er reelle, eller du er uenig i kravets størrelse. Det beste er å unngå betalingsanmerkninger på et omstridt krav. Du bør derfor kontakte innkrever så fort som mulig for å forhindre at det blir registrert en betalingsanmerkning på deg.

Registrerte fordringer skal også slettes fra inkassoregisteret innen ett år etter at fordringen er betalt. Byråene er også pålagt å slette feilaktige opplysninger, og skal ha godkjente rutiner som sikrer kvaliteten i inkassoregistrene.

Les mer om kredittvurdering på Datatilsynet.no.

Les hva våre kunder synes om oss:

4,7 av 5, basert på 301 anmeldelser
30. november 2022
kunde sier:

Enkelt å komme fram til en løsning som passer til meg. Der jeg syns renten var litt høy kunne jeg med enkelhet diskutere den ned til det som jeg syns var akseptabelt. Totalt en fin opplevelse.

10. november 2022
May Lis sier:

God oppfølging og oppdatering, godt forklart og link videre ved lån.

7. oktober 2022
Steffen Gudbrandsen sier:

Veldig fornøyd med Centum, har en runde i året med de,hjulpet meg med lavere rente, aldri noe tull 👍

5. september 2022
Hafeez UR Rahman sier:

fantastisk superhit

Se alle anmeldelser