Nominell rente

Den nominelle renten er grunnrenten på et lån eller en kreditt og har ikke med alle kostnader forbundet med å låne penger. Bankene beregner den nominelle renten forskjellig men de fleste beregner nominell rente ved å summere den månedlige renten. Den nominelle renten blir derfor en prosentandel av lånebeløpet som skal betales i tillegg til avdrag og eventuelle gebyrer. Den nominelle renten inkluderer ikke alle lånekostnadene og er lavere enn den effektive renten.

Nominell rente er ofte den renten bankene reklamerer med og kan være basert på en 360 dagers rentekvotering, mens du i realiteten betaler renter 365 dager i året. Du får allerede før omkostninger og gebyr, en effektiv rente som er høyere enn den nominelle renten.

Lån fra 5 000 til 500 000 kroner med en rente mellom 5,99 – 26,9 %. Prøv vår lånekalkulator og se din omtrentlige månedkonstnad.

I ordlisten vår har vi forklart fler av de vanligste termene relatert til ulike type lån og krediitkort.

Les hva våre kunder synes om oss:

4,7 av 5, basert på 301 anmeldelser
30. november 2022
kunde sier:

Enkelt å komme fram til en løsning som passer til meg. Der jeg syns renten var litt høy kunne jeg med enkelhet diskutere den ned til det som jeg syns var akseptabelt. Totalt en fin opplevelse.

10. november 2022
May Lis sier:

God oppfølging og oppdatering, godt forklart og link videre ved lån.

7. oktober 2022
Steffen Gudbrandsen sier:

Veldig fornøyd med Centum, har en runde i året med de,hjulpet meg med lavere rente, aldri noe tull 👍

5. september 2022
Hafeez UR Rahman sier:

fantastisk superhit

Se alle anmeldelser