Rentefradrag

Rentefradrag er fradrag på skatten for renter på lån. Renter på lån kan oppføres som fradrag i selvangivelsen for alle renter som er betalt på lån i løpet av inntektsåret. En lånetaker får igjen 28 % av det som er betalt i renter i inntektsåret, dette føres som gjeldsrenter i post 3.3.1 i selvangivelsen. Denne posten skal være utfylt med renter og fradragsberettigede kostnader du har betalt til banken. Her har du også mulighet til å føre opp private lån og renter.

I tillegg til fradrag for rentekostnader er det også mulig å kreve fradrag for omkostninger ved opptak av lån, etableringsgebyr, finansieringsomkostninger ved refinansiering av lån for å oppnå lavere rente samt kostnader til takstmann ved boligsalg. I tillegg kommer rentefradrag på renter på lån fra arbeidsgiver og fra private långivere, betalte forsinkelsesrenter av gjeldsrenter, og renter og omkostninger ved kredittkjøp. For mer informasjon om muligheter for fradrag på skatten anbefaler vi Fradragsveileder på Skatteetaten.

I ordlisten vår har vi forklart fler av de vanligste termene relatert til ulike type lån og krediitkort.

Les hva våre kunder synes om oss:

4,7 av 5, basert på 301 anmeldelser
30. november 2022
kunde sier:

Enkelt å komme fram til en løsning som passer til meg. Der jeg syns renten var litt høy kunne jeg med enkelhet diskutere den ned til det som jeg syns var akseptabelt. Totalt en fin opplevelse.

10. november 2022
May Lis sier:

God oppfølging og oppdatering, godt forklart og link videre ved lån.

7. oktober 2022
Steffen Gudbrandsen sier:

Veldig fornøyd med Centum, har en runde i året med de,hjulpet meg med lavere rente, aldri noe tull 👍

5. september 2022
Hafeez UR Rahman sier:

fantastisk superhit

Se alle anmeldelser