Rentefradrag

Rentefradrag er fradrag på skatten for renter på lån. Renter på lån kan oppføres som fradrag i selvangivelsen for alle renter som er betalt på lån i løpet av inntektsåret. En lånetaker får igjen 28 % av det som er betalt i renter i inntektsåret, dette føres som gjeldsrenter i post 3.3.1 i selvangivelsen. Denne posten skal være utfylt med renter og fradragsberettigede kostnader du har betalt til banken. Her har du også mulighet til å føre opp private lån og renter.

I tillegg til fradrag for rentekostnader er det også mulig å kreve fradrag for omkostninger ved opptak av lån, etableringsgebyr, finansieringsomkostninger ved refinansiering av lån for å oppnå lavere rente samt kostnader til takstmann ved boligsalg. I tillegg kommer rentefradrag på renter på lån fra arbeidsgiver og fra private långivere, betalte forsinkelsesrenter av gjeldsrenter, og renter og omkostninger ved kredittkjøp. For mer informasjon om muligheter for fradrag på skatten anbefaler vi Fradragsveileder på Skatteetaten.

I ordlisten vår har vi forklart fler av de vanligste termene relatert til ulike type lån og krediitkort.

Les hva våre kunder synes om oss:

4,7 av 5 basert på 3 287 anmeldelser
Alle som har tatt opp lån eller valgt strømavtale via Zmarta får spørsmålet via e-post om å gi sin mening om oss på Trustpilot. Anmeldelser fra verifiserte kunder er merket – de som vises på vår nettside er utvalgte. Vårt Trustpilot-rangering er basert på alle anmeldelser fra både verifiserte kunder og ikke-verifiserte brukere, og beregnes ved hjelp av faktorer som antall, stjernerangering og annet.
JTSs
Jan Terje Sæterbø sier:

Rask og effektiv prosess.

25. april 2023
LTs
Lars Tybring sier:

Raskt og enkelt

6. februar 2023
BJGLs
BERIT JOHANNE GRNNING LILLEVOL sier:

Tipp topp tommel opp for god & rask hjelp - anbefales på det varmeste! Kan tilby lav rente i forhold...

19. desember 2022

Centum samarbeider med over 15 banker og långivere hvor vi mottar provisjon for videreformidlingen. Gjennom våre samarbeidspartnere kan vi sikre at du mottar et best mulig tilbud basert på ditt individuelle behov! Du kan sammenligne våre priser med priser fra andre selskaper på Finansportalen.no. Våre samarbeidspartnere:

Chatta