Rentefradrag

Rentefradrag er fradrag på skatten for renter på lån. Renter på lån kan oppføres som fradrag i selvangivelsen for alle renter som er betalt på lån i løpet av inntektsåret. En lånetaker får igjen 28 % av det som er betalt i renter i inntektsåret, dette føres som gjeldsrenter i post 3.3.1 i selvangivelsen. Denne posten skal være utfylt med renter og fradragsberettigede kostnader du har betalt til banken. Her har du også mulighet til å føre opp private lån og renter.

I tillegg til fradrag for rentekostnader er det også mulig å kreve fradrag for omkostninger ved opptak av lån, etableringsgebyr, finansieringsomkostninger ved refinansiering av lån for å oppnå lavere rente samt kostnader til takstmann ved boligsalg. I tillegg kommer rentefradrag på renter på lån fra arbeidsgiver og fra private långivere, betalte forsinkelsesrenter av gjeldsrenter, og renter og omkostninger ved kredittkjøp. For mer informasjon om muligheter for fradrag på skatten anbefaler vi Fradragsveileder på Skatteetaten.

I ordlisten vår har vi forklart fler av de vanligste termene relatert til ulike type lån og krediitkort.

Les hva våre kunder synes om oss:

4,6 av 5, basert på 3 287 anmeldelser
19. juli 2022
Frank Eikenes sier:

Det jeg likte best var kort ventetid for å få kontakt på telefon, og de var oppegående alle jeg snakket med. De tok tak i saken med en gang og tok ansvar. Det var klar på hva de krevde fra meg og hva de kunne tilby. Jeg fikk den hjelpen jeg hadde behov for.

13. juli 2022
Helge Gjellestad sier:

En god opplevelse. Hadde egentlig kontakt om dette for lenge siden. Centrum Finans jobbet videre med saken uten at jeg var klar over det og kom opp med 2 løsninger. Fulgte også fint opp da jeg bestemte meg for å gå videre med en av bankene.

12. juli 2022
Stig Willy Johansen sier:

Veldig bra, raskt og effektivt

21. juni 2022
Edda Rykken sier:

God og rask service!

Se alle anmeldelser